Individuelle skrivekurser

For dig der vil blive bedre til at skrive, går med forfatterdrømme du gerne vil realisere og ønsker en professionel hjælp og læsning af dine tekster. Indholdet i individuelle skrivekurser afhænger af hvilken genre tekster du arbejder med, omfanget af dine tekster og ikke mindst hvilke ambitioner du har på din teksters vegne. Jeg har gennem mange år været tekstlæser, konsulent og redaktør på mange skønlitterære udgivelser.

Inden kurset starter

Afklaringsproces, er din tekst og den hjælp jeg kan give din tekst det rigtige match. Afklaringsprocessen består af en kort læsetest og en samtale med dig om, hvad du gerne vil have hjælp til, hvad du vil med dine tekster. Ud fra samtalen finder vi ud af om vi går videre.

Kurset

Individuelle skrivekurser består af tre grundelementer hvorfra vi stykker kurset sammen. Den første er tekstlæsning, redigering. For dig der har et manus eller et længere tekststykke du gerne vil arbejde videre med. Jeg går teksten igennem på det overordnede niveau, hvad er det grundlæggende for en historie du fortæller, hvordan er storformen i teksten bygget op, hvilke overordnede metaforer benytter teksten sig af. Jeg kigger også på mikroniveauet, bruge teksten særlig ord, hvordan er den sproglige rytme, persontegningen, plottet.

En anden vigtig ting ved at blive bedre til at skrive er skriveøvelser. Her er du måske interesseret i at finde din egen ‘stemme’, blive bedre til at skrive eller også vil du gerne undersøge forskellige emner gennem sproget. Jeg arbejder med æstetiske skriveøvelser, men det vil være skriveøvelser der tager udgangspunkt i hvor du gerne vil hen med dit tekstarbejde.

Det sidste element er læsning, og nok det vigtigste redskab til at blive en bedre, ved at læse med en særlig blik på teksten, nemlig, hvorfor er den her tekst god, dårlig, hvorfor virker den som den gør på mig. Det er ikke en analyse af tekster vi laver her, det er i langt højere grad en afkodning af håndværket. Forfattere er ikke tryllekunstnere, men hårdtarbejdende håndværkere og det er også min tilgang til at skrive og skrive æstetisk godt, det er et spørgsmål om at lære det. Og her på Individuelle skrivekurser kommer du i mesterlære og får adgang til de erfaringer jeg har gjort mig gennem snart tyve års forfatterarbejde.

Hvordan kommer du i gang

Udfyld kontaktformaleren her på siden og jeg vil kontakte dig med henblik på en afklarende samtale. Her kan du stille alle de spørgsmål du har, jeg vil gerne vide lidt om hvad du skriver og hvorfor og hvad og hvor du gerne vil hen med dine tekster.

Priser

Prisen er alt efter omfanget arbejdet. Men jeg tager generelt 400 kr. i timen. Du betaler kun for det arbejde vi har aftalt. Den indledende samtale afregnes ikke.

Bliv kontaktet angående 1:1-kursus

12 + 11 =